Животновъди блокираха Подбалканския път, премиерът отива при тях. Мащабен протест блокира

...
Животновъди блокираха Подбалканския път, премиерът отива при тях. Мащабен протест блокира
Коментари Харесай

Животновъди блокираха Подбалканския път, премиерът отива при тях


Животновъди блокираха Подбалканския път, министър председателят отива при тях. Мащабен протест блокира Подбалканския път София-Бургас – в региона на Калофер. 

Той е проведен от животновъди, които разпънаха палатки и възнамеряват да спрат придвижването за час, предава . Причината за недоволството им е, че през последните 25 години непрестанно се лимитира опцията да извеждат животните си на паша в Балкана.

Животновъдите упорстват и за мониторинг на метода, по който се управляват националните паркове. Проблемът с лимитираната паша в националните паркове визира цяла Централна България, в това число общините Калофер, Карлово и Павел баня.

„ Ние не желаеме нещо извънредно, нещо ненормално – искаме да си запазим поминъка си ”, сподели животновъдът Тодор Диклиев. „ Опитвали сме да приказваме доста пъти с всички институции, само че шепа еколози вземат решение орисите на хората и дали ще има паша в България ”, добави животновъдът Димо Рашков.

„ Вече има фалити на животновъди ”, удостовери той.

Междувременно стана ясно, че министър-председателят Димитър Главчев, дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, ще посети през днешния ден третокласния път Мъдрец – Гълъбово.

Припомняме, че поданици на гълъбовското село Обручище за следващ път провеждат митинг с искане за ремонт на пътя Гълъбово-Обручище. Заради митинга основно кръстовище до Топлоелектрическа централа „ Брикел “ в Гълъбово, което е част от интернационалния път Русе- Свиленград беше блокирано.

Протестът е по отношение на обещания от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) главен ремонт на 15,7км от път III-5504 Мъдрец-Искрица-Медникарово – Обручище, който трябваше да стартира през първото тримесечие на тази година, съобщи инж. Тенчо Кайряков, ръководител на Инициативен комитет „ Обручище вечно “, който е уредник на митинга.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР